Keresés ebben a blogban

2012. 01. 29.

Panna Cotta

Hozzávalók:
1 dl tej (3,5 %-os)
6 dl habtejszín (30%-os)
4 lap zselatin/16 g por zselatin
10 dkg kristálycukor
1 rúd vanília/1 csomag Bourbon vaníliás cukor
Karamellöntet:
50 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tubus sűrített tej

1. A tejet, tejszín és a vaníliás cukrot összekeverem egy lábasban, majd lassú tűzön felforralom.
2. Leveszem a tűzről, beleteszem a zselatint és a cukrot, majd folyamatos keveréssel hűtöm.
3. Ha már langyos, pohárba vagy formába öntöm, majd 5-6 órára a hűtőbe száműzöm. :)

4. Karamellöntet: a cukrot karamellizálom, hozzákeverem a vajat, majd a két tubus sűrített tejet. A karamell teljes felolvadása után leveszem a tűzről. Nem szabad túl sűrűre főzni, mert kihüléskor sokat sűrűsödik.

5. Tányéron, vagy pohárban is tálalhatom, csokireszelékkel tovább fokozva az élvezeteket! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése