Keresés ebben a blogban

2012. 01. 29.

Tejfölös krumplileves

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2-4 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
lángolt kolbász
4 ek olaj
3 ek liszt
1 doboz tejföl
1 ek pirospaprika
só, bors, fűszerkömény

1. A szeletelt lángolt kolbászt zsírjára sütöm, majd kiszedem a lábasból.
2. A krumplit kockára vágom, a répát pedig karikára, és annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, körülbelül másfél-kétszer annyi víz szükséges, hogy ne főzelék állagú legyen.
3. A megpucolt hagymát egészben teszem a fazékba, adhatunk még hozzá 3-4 gerezd fokhagymát is, továbbá beleteszem a fűszereket.
4. Rántás: teflonserpenyőben felhevítem az olajat, majd zsemleszínűre pirítom a lisztet. Hozzáadok 1 ek pirospaprikát, egy nagy doboz tejfölt és csomómentesre kikeverem.
5. Amikor a krumpli megfőtt a levéből kavarok a rántáshoz néhány merőkanálnyit, majd a levesbe merem. Együtt újra felfőzöm. (1 ek Pista az Erős családból még nem ront a dolgokon ;) )
6. Amikor már készen van, belekeverem a kisült kolbászszeleteket. (Sokkal finomabb így, mintha benne főne)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése