Keresés ebben a blogban

2012. 01. 31.

Bazsalikommártásos csirkemell

Hozzávalók:
4 csirkemell
liszt
fekete bors, só
1 ek vaj
Bazsalikommártás:
2 ek vaj
4 gerezd préselt fokhagyma
250 ml csirkehúsleves-alap
250 ml tejszín
60 ml citromlé
3 ek finomra aprított bazsalikom
bors, só

1. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal és beleforgatjuk a csirkemelleket, majd lerázzuk róluk a fölösleget. Én előszedtem a kontaktsütőt amit bevajaztam és abban sütöttem ki a húsokat, de serpenyőben is tökéletes.

2. Bazsalikommártás: Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a fokhagymát és 2 percig süssük.

3. Öntsük hozzá a csirkehúsleves-alapot, a tejszínt, valamint a citromlevet, majd forraljuk és hagyjuk besűrűsödni.

4. A bazsalikomot közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele, sózzuk borsozzuk, majd a csirkével és párolt rizzsel tálaljuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése