Keresés ebben a blogban

2012. 02. 01.

Cottage Pie

Hozzávalók:
Olaj
1 fej vöröshagyma
2 közepes répa
500 g darált marhahús
3 marék borsó
1 ek sűrített paradicsom
300 ml húsleves-alaplé
2 ek Worchester szósz
2 tk kakukkfű
só, bors
Krumplipüré:
500 g krumpli
2 közepes paszternák
kevés tej
szerecsendió, só, bors
(Cheddar) sajt

1. Felforrósított olajba dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott sárgarépát. Hozzáadjuk a darált húst és barnára sütjük.

2. Hozzáadjuk a borsót, a paradicsompürét, az alaplevet, a Worchester szósz, majd a kakukkfüvet és fedő alatt 20 percig főzzük. 20 perc után fedő nélkül elfőzzük a levét és sózzuk, borsozzuk.

3. A krumplit és a paszternákot felkockázva sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla az összes főzővizet, majd tejjel, szerecsendióval, sóval, borssal összetörjük.

5. Egy hőálló edényben a húsra rétegezzük a krumplit. Egy villával rusztikusabbá tesszük a tetejét.

6. Sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése