Keresés ebben a blogban

2012. 02. 08.

Almás csirkemáj

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
500 g csirkemáj
2 fej vöröshagyma
4 db alma
2 dl száraz fehérbor
liszt
1 ek majoranna
bors
olaj
3 közepes krumpli/fő
petrezselyem

1. Kevés olajat hevítünk, amiben kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát. Miután megsültek kivesszük és félretesszük őket.
2. A megtisztított csirkemájakat feldaraboljuk és lisztbe forgatjuk. A forró zsiradékban néhány perc alatt megpirítjuk, majd ezt is félretesszük.
3. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a még megmaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a felkockázott almát.
4. Amikor az alma már félkészre párolódott, visszatesszük a májakat. Ráöntjük a bort, valamint hozzáadjuk a fűszereket, a majorannát és a borsot. Fedő alatt kb 15 perc alatt készre pároljuk. Befejezésképpen a szalonnapörcöket keverjük el benne.
5. A krumplit sós vízben megfőzzük, leöntjük a főzővizét, kevés felhevített olajban megforgatjuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.



Tipp:


Ha marad a májból nem érdemes kidobni. Felmelegítve ugyan már nem az igazi, viszont hidegen, egy kis utánborsozással és némi vajjal történő összeturmixolás után mennyei szendvicskrém készíthető belőle! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése