Keresés ebben a blogban

2012. 02. 07.

Mézes-mustáros sertéskaraj

Hozzávalók:
750 g szeletelt sertéskaraj
4 dl víz
4 ek méz
2 közepes fej vöröshagyma
4 ek mustár
1 nagy doboz tejföl
1 tk kakukkfű
só, bors
olaj

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd forró olajban fehérre sütjük. Felöntjük 4 dl vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
2. A hússzeleteket félre tesszük. A visszamaradt húslébe kanalazunk 4 evőkanálnyit a mézből, karamellizáljuk, ezután megfonnyasztjuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
3. 4 ek mustárt elkeverünk benne, egy doboz tejfölt és egy tk kakukkfüvet adunk hozzá és összeforraljuk a mártásunkat.
4. Visszatesszük a szószba a hússzeleteket és együtt főzzük még kb 10 percig.
5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése