3 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
4dl tej
2 dl tejszín
1 tömlős krémsajt
1 ek étkezési keményítő
őrölt szerecsendió
só, bors
500 g penne tészta
1. A fokhagymagerezdeket a kés lapjával összenyomjuk, majd apróra vágjuk és a felhevített vajban megpirítjuk.
2. A brokkolifejet virágzataira bontjuk és alaposan megmossuk.
3. A brokkolit először a vajon, majd 2 dl tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
4. 2 dl tejjel simára keverjük a krémsajtot, majd a zöldségre öntjük.
5. A tejszínt 1 ek étkezési keményítővel (vagy liszttel) simára keverjük, majd besűrítjük vele a mártást. Ezután szerecsendiót reszelünk bele és összeforraljuk.
6. A megfőtt pennét hozzákeverjük a szószhoz.
7. Díszítésként sajtot vagy aszalt paradicsomot teszünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése