Keresés ebben a blogban

2012. 02. 06.

Krémsajtos brokkolis penne

Hozzávalók:
3 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
4dl tej
2 dl tejszín
1 tömlős krémsajt
1 ek étkezési keményítő
őrölt szerecsendió
só, bors
500 g penne tészta


1. A fokhagymagerezdeket a kés lapjával összenyomjuk, majd apróra vágjuk és a felhevített vajban megpirítjuk.

2. A brokkolifejet virágzataira bontjuk és alaposan megmossuk.

3. A brokkolit először a vajon, majd 2 dl tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.

4. 2 dl tejjel simára keverjük a krémsajtot, majd a zöldségre öntjük.

5. A tejszínt 1 ek étkezési keményítővel (vagy liszttel) simára keverjük, majd besűrítjük vele a mártást. Ezután szerecsendiót reszelünk bele és összeforraljuk.

6. A megfőtt pennét hozzákeverjük a szószhoz.

7. Díszítésként sajtot vagy aszalt paradicsomot teszünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése