Keresés ebben a blogban

2012. 02. 05.

Pizzás csiga

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 tubus/üveg pizzaszósz/bolognai mártás...
sajt, szezámmag...
1 tojás
kevés liszt



1. A kiolvasztott leveles tésztát 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, attól függően hogy kicsi, falatnyi csigákat, vagy esetleg méretes példányokat szeretnénk készíteni.

2. A pizzaszószt feljavíthatjuk még esetleg oregánóval/bazsalikommal/kakukkfűvel, vagy keverhetünk bele sajtot is.

3. A kinyújtott tésztát megkenjük a szósszal (ha kis csigákat szeretnénk hosszában félbevágva elfelezhetjük a tésztát) majd olyan szorosan tekerjük fel, hogy a szószt ne nyomjuk ki belőle.

4. A pizzarudat karikára szeleteljük, majd megkenjük felvert tojással és a tetejére helyezünk egy csipet sajtot, vagy egy teáskanál pirított szezámmagot, vagy akár mindkettőt.... :)

5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk kakaós, csokis, túrós, pudingos csigát is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése