Keresés ebben a blogban

2012. 02. 05.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
500g darált csirkehús
2 fej vöröshagyma
3 tk vörös paprika
1 tk Erős Pista
1 ek sűrített paradicsom
víz
só, bors
Habarás:
1 doboz tejföl
2 ek liszt
Palacsinta:
450 g liszt
3 tojás
tej:ásványvíz 1:1
csipetnyi só
kevés olaj

1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, legalább 12 palacsintát sütünk belőle.

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

2. A megpirult hagymára tesszük a darált hús, sózzuk, borsozzuk, majd átsütjük.

3. Pirospaprikával ízesítjük, felöntjük 500 ml forró vízzel, majd fedő alatt készre pároljuk.

4. A húst leszűrjük, a levéhez öntünk 300 ml forró vizet.
5. Ez után a simára kevert tejfölös-lisztes habarással hőkiegyenlítés után besűrítjük. Kevés ideig főzzük, míg a liszt íze már nem érződik.
6. A húshoz keverünk 1 merőkanálnyit a szószból, majd megtöltjük a közben elkészült palacsintákat.

7. Tálaláskor a mártással és tejföllel szervírozzuk, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Na ez az, amit én mindig elrontok... mármint a palacsintát... -.- Mennyi tej/ásványvíz kell bele? Azt ne mondd, hogy "érzéssel", mert nagyi is mindig ezt mondta, és sose jött össze xD

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, soha nem szoktam mérni... :D Kb annyit amitől tejszín sűrűségű lesz. ;)

    VálaszTörlés