500 g pulykamell
1 fej vöröshagyma
1 citrom leve
500 g franciasaláta keverék (répa, krumpli, borsó, fehérrépa)
4 fej gomba (nálam ez most kimaradt)
1 nagy tejföl
tárkony
1 ek balzsamecet
só, bors
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet és kifehéredésig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a zöldségeket és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és az ecetet is hozzáöntjük, majd tovább főzzük.
3. Külön tányérban kikeverjük a tejfölt a citromlével és a tárkonnyal.
4. Ha minden puhára főtt, a leveshez keverjük a tejfölös habarást és már készen is vagyunk! :)
a menzán volt ilyen leves gimiben, és imádtam! :-) ki is próbálom majd!!!
VálaszTörlés